onsdag 3. desember 2014

Miles2Smiles

Et lite barn sitter med store øyne i en pappkasse under en grønnsaksbod på markedet. Hva gjør et så lite barn her, tenker du... Timevis sitter barnet uten å leke, lære og le samen med andre barn. Mor må jobbe lange dager for få mat på bordet til familien. For noen år tilbake ble det ulovlig for kvinner å ta med barna sine på jobb, myndighetene mente det var en utrygg plass for barn å være. Dette gjorde at mange barn ble forlatt innelåst hjemme - uten mat, omsorg og en voksen person tilstede. Mange av barn ble underernært og alvorlig syke.

Dette var omstendighetene som fikk Catherine Kitongo, en ildsjel, til å starte barnehagen Miles2Smiles. Barnehagen ligger midt i slummen i Kampala, bare et minutt unna Kalerwe markedet mange barn tidligere måtte tilbringe den lange jobbdagen samen med mor. Kitongo hadde et stort ønsket om å drive en barnehage der mødre kunne komme med barnet sitt, for en liten sum penger (!), for å leke og le. Hun visste det var en lang vei å gå for å kunne oppfylle denne drømmen, og få barn til å smile og le igjen. Dermed kom navnet "Miles2Smiles" opp. (Milesvis å gå, for å kunne se smil).

I dag, driver Cathrine i samarbeid med Strømmestiftelsen barnehagen Miles2Smiles. Barnehagen er  for mange barn deres redning fra sult og fattigdom. En plass der det trygt å være og det finnes kjærlighet. Her kommer barn fra 8 måneder til 6 år mandag til lørdag for å leke, lære og gå hjem igjen med en mett mage.
 

 

 
  
 
 
 

Miles2Smiles er en plass barn får tid til å smile, til å le, til å danse
- til å bare være seg selv, et unikt og verdifullt barn!

 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar