onsdag 21. januar 2015

Kenya - Tanzania

I Uganda har skoler og barnhager "sommerfeire" fra Desember til Februar. De begynner et nytt skoleår, når kalender starter et nytt år, ganske logisk sånn egentlig. Ettersom barnehagen har ferie etter Christmas Party til begynnelsen av Februar dro vi til Nairobi på Infield for å møtte alle Øst-Afrika studentene og lærere fra Norge. I Nairobi fikk vi delt opplevelser og erfaringer med hverandre, spist masse(!) norsk melkesjokolade, sett Mathare-slummen og hatt veiledning med lærer for resten av oppholdet vårt. (Tok dessverre lite bilder i Nairobi)

Fra Nairobi dro vi 6 jenter samen til kysten av Tanzania for å nyte sol og strand å feire jul samen. Stedet vi dro til skulle vise seg å være langt(!) ute i en village, og etter 10 timers kjøring gjennom en nasjonal park(fikk vi vite etterpå!), dukket til alles glede og overraskelse et paradis på jord opp!









På Ushongo Beach fikk vi feiret både en og to julaftener. Den 24. des ble feiret med julefrokost (i bikinien), "Reisen til julestjernen" på hørespill, pannekakelunsj (i bikinien), norsk grøt med andakt av (misjonær)Maria og høytlesning av juleevangeliet av Astrid(i bikinien), før vi ble servert en aldeles nydelig julemiddag; fisk i tomatsaus med ris og grønnsaker (noen av oss, forsatt i bikinien)! (Misjonær) Maria hadde ikke fått sagt sine ord, og til alles overraskelse fremførte ho en heidundrende tale også til julemiddagen. Etterpå var det Kampalajentene sin tur til å vise frem sine shakeferdigheter, før kvelden ble avsluttet med pakkeleken.




Den 25.des hadde vi planlagt å spise en liten julemiddag samen med noen av de som jobbet hvor vi bodde. Som alltid i Afrika, vett man aldri hva man skal forvente. Før vi viste ord av det stod både mat og anlegg klar og folk fra (den som viste hvor?!) kom strømmende inn, og det endte med at vi dansa og shaka (som ekte afrikanere) til langt på natt!



Hva kan man si? Ushongo Beach leverte virkelig sol og sommer! 







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar